APP va contesta licitația privind terenul carierei moldovenești de piatră din Ucraina

  • 06 Noiembrie 2021 09:22
APP va contesta licitația privind terenul carierei moldovenești de piatră din Ucraina

Agenția Proprietății Publice (APP) va contesta luni, 8 noiembrie, în judecată rezultatele licitației desfășurate astăzi în Ucraina, cu privire la autorizația acordată unei companii ucrainene cu privire la terenul pe care este amplasată „Cariera de piatră concasată din granit” din localitatea Pervomaisc „În ciuda faptului că s-au depus eforturi și s-au întreprins mai multe acțiuni de anulare a licitației cu privire la terenul pe care este amplasată „Cariera de piatră concasată din granit” din Pervomaisc, partea ucraineană responsabilă pentru geologie și geodezie a desfășurat totuși licitația”, se arată într-un comunicat al APP, citat de IPN.

Comunicatul APP a fost dat publicității după ce în spațiul public au fost difuzate informații care arătau că vineri, 5 octombrie, în Ucraina a avut loc licitația pentru autorizarea cu privire la folosirea terenului pe care se află cariera de piatră concasată din granit din localitatea Pervomaisc. Până acum acest drept era deținut de Întreprinderea de Stat din Republica Moldova.

Anterior, APP a făcut numeroase demersuri către organele competente ale Ucrainei (Procuratura Generală, Serviciul de Securitate, Ministerul Mediului și Resurselor Minerale ale Ucrainei și Agenția de Stat de Geologie și Resurse Minerale ale Ucrainei). În plus, a trimis și un reprezentant al APP la Kiev pentru a monitoriza și redresa situația.

APP a precizat că la licitația de vineri a fost înregistrată o singură persoană juridică, care a și obținut dreptul de exploatare a carierei de piatră. APP va contesta în instanță rezultatele licitației prin reprezentantul său aflat la fața locului și „va întreprinde toate măsurile necesare pentru a nu permite prejudicierea intereselor statului”, afirmă APP.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău