Apometre cu citire la distanță vor fi instalate în 100 de blocuri

  • 03 Mai 2017 20:55
Apometre cu citire la distanță vor fi instalate în 100 de blocuri

După ce, la sfârșitul lunii martie, au fost instalate apometre cu citire la distanță în primele 13 blocuri locative din strada Negreșteni, contoare de tip nou vor fi instalate în alte o sută de blocuri.

Lista a fost aprobată de comun acord cu Întreprinderea Municipală „Infocom”, Direcția generală locativ-comunală și amenajare, dar și SA „Apă-Canal Chișinău”. Criteriul de bază care a stat la baza selectării a fost cel mai mic procent de repartizare a diferenței de volum, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al ACC se menționează că, după cum s-a stabilit anterior și în baza licitațiilor desfășurate, în 50 de blocuri vor fi instalate contoare de tip ultrasonic, iar altele 50 – de tip mecanic. După câteva luni de la instalare, specialiștii întreprinderii vor putea stabili cu certitudine eficiența după preț și calitate a apometrelor.

Cheltuielile în valoare de circa cinci milioane de lei pentru instalarea contoarelor noi în cele 100 de blocuri vor fi suportate de către furnizorul de apă. Pentru instalarea contoarelor în toate blocurile din oraș este nevoie de opt milioane de euro.

Potrivit directorul general al „Apă-Canal Chișinău”, Veronica Herța, în fiecare al patrulea apartament se depistează consum fraudulos, din care rezultă diferența volumului de apă. Anume din acest motiv, furnizorul de apă își propune să instaleze în toate apartamentele din urbe apometre cu citire la distanță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău