Aplicații la Protecția Civilă desfășurate în raionul Anenii Noi

  • 13 Octombrie 2019 17:21
Aplicații la Protecția Civilă desfășurate în raionul Anenii Noi

Pompierii și salvatorii moldoveni au intervenit la înlăturarea consecințelor unui cutremur de pământ de proporții, în urma căruia au fost înregistrate inundații, accidente rutiere cu multiple victime, avarii industriale dar și incendii de proporții. Este scenariul unor aplicații complexe la protecția civilă cu implicarea mai multor structuri, desfășurate zilele trecute în raionul Anenii Noi.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în cadrul aplicațiilor practice  au fost implicate toate forțele și mijlocele protecției civile raionale, formațiuni de voluntari, dar și militari ai forțelor armate.

În calitate de situații tactice s-a propus verificarea capacităților  de intervenție la lichidarea focarelor de pestă porcină africană, lucrări de deblocare în urma consecințelor seismului, dar și consolidarea unei construcții hidrotehnice  pentru prevenirea inundațiilor de proporții. În total au fost antrenate peste 200 de persoane cu 30 unități de tehnică, care au fost dirijate de responsabili ai Comisiei pentru situații excepționale raionale. Exercițiul desfășurat a avut drept scop verificarea capacităților de intervenție a responsabililor și formațiunilor protecției civile într-o situație excepțională de amploare. 

În raionul Anenii Noi ultima aplicație  de amploare la protecția civilă a avut loc în anul 2014.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău