Aplicații ale Flotei Ruse în Marea Neagră cu un submarin supranumit „gaura neagră”

  • 11 Octombrie 2018 13:51
Aplicații ale Flotei Ruse în Marea Neagră cu un submarin supranumit „gaura neagră”

Flota Rusiei din Marea Neagră și-a continuat joi aplicațiile începute în prima jumătate a lunii octombrie cu submarinele din dotare: submersibilul 'Krasnodar', 'invizibil' - al patrulea din Proiectul 636 'Varșaveanka' intrat în ultimul timp în serviciul flotei cu baza la Sevastopol (Crimeea) - a efectuat o imersiune, dezactivându-se complet timp de două ore pe fundul mării, iar apoi a revenit la suprafață, potrivit agențiilor de presă ruse, citate de Agerpres.

Submarinul cu propulsie diesel-electrică „Krasnodar” s-a dezactivat complet în timpul unui exercițiu și a stat ascuns la o adâncime de 20 metri în Marea Neagră, a indicat purtătorul de cuvânt al flotei Aleksei Rulev, căpitan de rangul II.

Anterior, Flota rusă din Marea Neagră a efectuat ample exerciții în Crimeea, la care au participat trupe de desant și aviația desfășurată în peninsulă.

La fel ca submarinul „Novorossiisk” din cadrul Flotei Rusiei din Marea Neagră, „Krasnodar” este echipat cu rachete de croazieră 'Kalibr', care seamănă îndeaproape rachetelor de croazieră americane Tomahawk.

Potrivit experților ruși, submersibilele rusești din Proiectul 636 „Varșaveanka” se numără printre cele mai silențioase din lume și ar fi superioare submarinelor NATO, fiind denumite 'găuri negre', datorită capacităților de disimulare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău