Aplicație pentru mobil, care reduce emoțiile negative, creată de psihologii români

  • 12 Iulie 2018 16:02
Aplicație pentru mobil, care reduce emoțiile negative, creată de psihologii români

Aplicația pentru telefoanele mobile „PsyPills”, realizată de psihologi ai Universității „Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca este în Top 50 al aplicațiilor din România dedicate stilului de viață, aceasta având scopul de a reduce emoțiile negative nesănătoase, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al UBB transmis, joi, aplicația este protejată Oficiul Român pentru Drepturi de Autor (ORDA) și este disponibilă în limbile română și engleză.

„PsyPills, aplicația academică pentru telefoanele mobile elaborată de psihologii Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie din Universitatea <<Babeș-Boylai>> (UBB), a fost inclusă între primele 50 de aplicații din România în clasamentul aplicațiilor dedicate stilului de viață (Mobile App Ranking). În clasamentul recent al aplicațiilor pentru telefoanele mobile, PsyPills (Psychological Pills – Pastille Psihologice – marcă protejată ORDA) se află pe locul 34 în topul vânzărilor în țară de sisteme de tip App dedicate stilului de viață. PsyPills este o aplicație elaborată de psihologii Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie din UBB și este disponibilă atât în limba română, cât și în limba engleză”, se arată în documentul citat.

Reprezentanții UBB au subliniat că aplicația vizează autocontrolul și reglarea emoțională, prin „pastile psihologic” care diagnostichează și reduc iraționalitatea și dezvoltă raționalitatea, cu scopul final de a reduce emoțiile negative nesănătoase și de a crește starea de bine/calitatea vieții prin emoții sănătoase.

„PsyPills poate fi utilizată în servicii clinice, terapie autoadministrată (cu monitorizare terapeutică), psihoeducație, dar și în cercetare”, se mai arată în documentul citat.
 
Aplicația PsyPills a fost gândită la un preț minimal de 0,99 dolari, pentru a fi accesibilă și persoanelor dezavantajate socio-economic. Aceasta dispune și de o variantă, parțială, demo gratuită, iar autorii își vor da acordul pentru utilizarea gratuită a PsyPills în scopuri educaționale/de cercetare.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău