Apelul Agenției Proprietății Publice către Avia Invest SRL

  • 10 Iunie 2020 17:18
Apelul Agenției Proprietății Publice către Avia Invest SRL

Comisia de monitorizare a Contractului de concesiune a activelor aflate în gestiunea ÎS Aeroportul Internațional Chișinău a constatat că, până în prezent, concesionarul nu-și execută cu diligență obligativitatea de edificare a obiectivelor concesionale stabilite în Programul investițional atât pentru Etapa I investițională, cât și pentru Etapa II. Au fost acumulate restanțe la capitolul investiții în jur de 66.2 mln. euro, comunică MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat al Comisiei, s- a constatat că, concesionarul nu cooperează cu autoritățile, în special cu Agenția de Supraveghere Tehnică, și nu prezintă actele solicitate pentru verificarea volumul lucrărilor efectuate. La insistența Comisiei, Avia Invest SRL a promis accesul Agenției de Supraveghere Tehnică, după data de 15 iunie 2020, potrivit Directivei Autorității Aeronautice Civile.

Avia Invest SRL și-a exprimat dezacordul cu modificările legislative privind achitarea în bugetul de stat a taxei aeroportuare în mărime de 50% din tariful de 9 euro per pasager la plecare, perceput de concesionar. Se insistă la încasarea în continuare a unui venit net de 9 euro pentru a nu înregistra o diminuare a veniturilor. Comisia a acordat timp concesionarului pentru a veni cu calcule financiare relevante.

Avia Invest SRL afirmă că nu poate obține documentația permisivă de la Primăria mun. Chișinău pentru a construi terminalul nou al AIC, dar totodată a specificat că până la moment nu a contestat refuzul Primăriei municipale, însă a mai depus o adresare în acest sens.

Comisia a decis ieșirea la fața locului a reprezentanților Comisiei, împreună cu reprezentanții Primăriei, pentru a examina în comun situația.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău