Apel la rugăciune al Patriarhului Daniel al României pentru victimele atacurilor teroriste din Sri Lanka

  • 21 Aprilie 2019 17:36
Apel la rugăciune al Patriarhului Daniel al României pentru victimele atacurilor teroriste din Sri Lanka

Patriarhul Daniel a lansat un apel la rugăciune pentru victimele atacurilor teroriste din Sri Lanka, de duminică, în care au murit 207 de persoane și au fost rănite alte 400, după o serie de explozii care au vizat cel puțin cinci hoteluri și trei biserici din trei orașe, comise de Paștele catolic.

”Am primit cu profundă întristare vestea despre atentatele devastatoare din Sri Lanka, tragedie în care și-au pierdut viața 185 de persoane nevinovate și au fost rănite 469. Aceste atentate petrecute în biserici și alte clădiri, în ziua în care comunitățile catolice celebrează sărbătoarea de Paști, reprezintă expresia cea mai crudă a violenței dezumanizante și a înstrăinării de Dumnezeu”, se spune într-un comunicat al Patriarhiei Române, semnat de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Acesta condamnă escaladarea violențelor și faptul că tot mai mulți creștini devin victime ale terorismului.

”Constatând cu îngrijorare că tot mai mulți creștini în lume devin victime ale atentatelor teroriste, condamnăm aceste atacuri izvorâte din ură și violență. Totodată, trebuie să ne rugăm pentru încetarea acestor violențe și să milităm pentru prevenirea lor. Exprimăm compasiune și solidaritate cu toți cei care suferă în urma acestor atacuri teroriste”, se mai spune în finalul apelului adresat de Patriarhul Daniel.

Atentatele din Sri Lanka au fost comise de sărbătoarea Paștelui catolic iar exploziile au vizat cel puțin cinci hoteluri și trei biserici din orașele Colombo, Negombo și Batticaloa, menționează MEDIAFAX.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău