Apel către Parlament să adopte urgent, în lectură finală, proiectul de lege privind abrogarea „Legii cetățeniei prin investiții”

  • 21 Noiembrie 2019 09:52
Apel către Parlament să adopte urgent, în lectură finală, proiectul de lege privind abrogarea „Legii cetățeniei prin investiții”

Transparency International Moldova face apel către Parlament să adopte urgent, în lectură finală, proiectul de lege privind abrogarea „Legii cetățeniei prin investiții” și către președintele Republicii Moldova – să promulge documentul adoptat.

Organizația amintește că proiectul respectiv a fost adoptat doar în prima lectură, la 18 iunie, iar peste o lună președintele Igor Dodon a suspendat programul de acordare a cetățeniei în schimbul investițiilor.

În decurs de patru luni urmau să fie clarificate aspectele legate de funcționalitatea și riscurile iminente ale acestui program, precum și verificarea agenților economici contractați de fostul Guvern Filip pentru realizarea programului. Astfel, Transparency International Moldova își exprimă îngrijorarea în legătură cu faptul că perioada acordată pentru clarificări a expirat fără rezultate și cere votarea urgentă a proiectului.

„Legea cetățeniei prin investiții” prezintă riscuri de legalizare a mijloacelor financiare de origine frauduloasă, subminează eforturile de combatere a corupției mari, de investigare a fraudelor bancare și afectează sistemul național de integritate, subliniază organizația.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău