Apel către Guvernul și Parlamentul României să primească în audiență delegații din partea primăriilor unioniste din R.Moldova

  • 04 Iunie 2018 21:33
Apel către Guvernul și Parlamentul României să primească în audiență delegații din partea primăriilor unioniste din R.Moldova

Peste 100 de primari din Republica Moldova, care au semnat Declarațiile de unire cu România, au lansat un apel către Guvernul și Parlamentul României să primească în audiență delegații din partea primăriilor unioniste moldovene și să înființeze o instituție care să coordoneze relațiile cu acestea.

Primarii unioniști precizează că, în ultima vreme, au constatat o deschidere din partea autorităților române și consideră că au dreptul moral să ceară susținere de la statul pe care spun că vor să-l reunească.

Ei declară că și-au propus să participe la toate acțiunile desfășurate cu prilejul Anului Centenarului și vor contribui la colectarea semnăturilor pentru modificarea Constituției României în scopul reîntregirii naționale.

Apelul primarilor unioniști a fost lansat în contextul în care Andrei Năstase, candidatul forțelor pro-europene, a câștigat alegerile locale anticipate pentru Primăria Chișinăului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:93 %
Vint:6,17 m/s
Fri
7
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău