Apeductul din strada Korolenko din Chișinău a fost reabilitat

  • 12 Noiembrie 2022 11:54
Apeductul din strada Korolenko din Chișinău a fost reabilitat

Apeductul din strada Korolenko, tronsonul cuprins până la strada Testemițanu a fost renovat. Este vorba despre un apeduct cu D-400mm, din fontă ductilă și care se prelungește pe o distanță de circa 400 de metri. SA „Apă-Canal Chișinău” anunță că, odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare, consumatorii din zona respectivă vor fi asigurați cu servicii de calitate, transmite IPN.

„Gata cu avariile înregistrate la rețeaua de apeduct de pe strada Vladimir Korolenko. Totul a fost posibil datorită lucrărilor de reabilitare a rețelelor de apeduct, realizate cu suportul financiar al Primăriei municipiul Chișinău”, precizează furnizorul într-un comunicat de presă.

Lucrările au fost începute la sfârșitul lunii iulie fiind executate de o companie privată contractată de „Apă-Canal Chișinău” și s-au încheiat în termenele stabilite. „Deși pe moment toate aceste renovări au creat disconfort consumatorilor, datorită acestor intervenții se vor reduce la maximum scurgerile de apă, sporind calitatea serviciilor prestate de furnizorul de apă pe o perioadă îndelungată. Toate aceste lucrări sunt coordonate cu municipalitatea. Mai mult decât atât, după finalizarea lucrărilor, a fost restabilit pavajul. Au fost amenajate trotuarele și zona verde”, mai menționează întreprinderea municipală.

Potrivit ACC, vechiul apeduct era din 1968 având un termen de exploatare depășit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău