Aparataj performant la Spitalul raional Căușeni

  • 20 Decembrie 2022 09:20
Aparataj performant la Spitalul raional Căușeni

Pacienții Spitalului raional Căușeni „Ana și Alexandru” vor beneficia de investigații imagistice performante după ce instituția medicală a fost dotată cu un ultrasonograf cardiac modern, se arată în comunicatul CNAM.

Aparatajul a fost achiziționat din mijloacele fondului de dezvoltare și modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al CNAM, în urma participării spitalului la concursul de proiecte investiționale din acest an.

Valoarea totală a echipamentului medical este de circa 840 de mii de lei, dintre care CNAM a alocat 600 mii de lei, Consiliul raional Căușeni – 100 mii de lei și spitalul raional – 140 de mii de lei.

Ultrasonograful permite vizualizarea leziunilor pulmonare, vasculare și cardiace, inclusiv la pacienții cu forme medii, severe sau critice de COVID-19, fapt ce simplifică procedurile de stabilire a diagnosticului și tratamentului.

În cadrul vizitei de monitorizare, reprezentanții CNAM au constatat că noul ultrasonograf este în stare funcțională, iar obiectivul proiectului investițional a fost atins prin sporirea accesului populației la asistență medicală performantă, îmbunătățirea calității serviciilor medicale.

Potrivit reprezentanților spitaluluii, în decurs de trei săptămâni de la instalarea aparatajului, au fost efectuate 134 de investigații.

Proiectul investițional la Spitalul raional Căușeni „Ana și Alexandru” a fost realizat datorită achitării cu onestitate de către cetățeni a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău