Apă-Canal Chișinău: Amenzi mari pentru cei care deversează apele uzate în mediul natural

  • 21 Mai 2018 12:44
Apă-Canal Chișinău: Amenzi mari pentru cei care deversează apele uzate în mediul natural

Întreprinderea „Apă-Canal Chișinău” atenționează persoanele juridice, dar și pe cele fizice să nu deverseze apele uzate în mediul natural. În caz contrar, riscă amenzi usturătoare, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al furnizorului de apă.

Potrivit furnizorului, cazuri de acest fel au fost constatate în suburbiile capitalei, acolo unde entitățile nu sunt conectate la sistemul centralizat de canalizare. În lipsa canalizării, apele uzate sunt colectate de consumatorii casnici în fose speciale, care sunt golite contra-cost de către agenți economici. Unii dintre acestea deversează apele uzate în mediul natural, aducându-i prejudicii considerabile.

„Apă-Canal Chișinău” a inițiat un proces de încheiere a contractelor pentru epurarea apelor menajere uzate. Până acum, au fost depuse 21 de cereri, fiind deja încheiate patru contracte. Prețul serviciului este de 2.000 de lei lunar. Pentru a evita deversări neautorizate și eventuale abuzuri din partea unor agenți economici cu rea intenție, ACC urmează să prezente Inspectoratului Național de Patrulare lista persoanelor juridice care au încheiate contracte de epurare a apelor uzate

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău