AP OSCE declară că este necesar ca Rusia să-și retragă trupele și munițiile de pe teritoriul R.Moldova

  • 09 Iulie 2019 13:00
AP OSCE declară că este necesar ca Rusia să-și retragă trupele și munițiile de pe teritoriul R.Moldova

Adunarea Parlamentară (AP) a OSCE somează Rusia să-și retragă complet trupele armate și munițiile de pe teritoriul Republicii Moldovei, informează INFOTAG.

Într-o rezoluție a Comitetului pentru afaceri politice și securitate, adoptată în cadrul celei de-a 26-a sesiuni anuale a AP OSCE, desfășurată la Luxemburg, este subliniată "necesitatea de a asigura retragerea completă a forțelor armate și munițiilor Federației Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova și transformarea actualei operațiuni de menținere a păcii într-o misiune civilă internațională".

AP OSCE și-a reiterat "sprijinul ferm pentru soluționarea completă, pașnică și durabilă a conflictului în Republica Moldova, în baza principiilor suveranității și integrității teritoriale în cadrul frontierelor sale recunoscute internațional.

AP OSCE îndeamnă părțile tuturor conflictelor din spațiul postsovietic să înceapă negocierile pentru o pace cuprinzătoare și durabilă în Georgia, Ucraina, Azerbaidjan și Republicii Moldova.

Anterior, Comitetul pentru afaceri politice și securitate al AP OSCE a adoptat o rezoluție cu apelul de a elibera Crimeea și de a retrage forțele armate ruse din Ucraina. De asemenea, AP OSCE a sprijinit o rezoluție care condamnă ocupația unei părți a Georgiei de către Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău