Anunțul și recomandările MAEIE referitor la incendiile din Grecia

  • 24 Iulie 2018 12:36
Anunțul și recomandările MAEIE referitor la incendiile din Grecia 

 Hotnews

Ambasada R. Moldova la Atena monitorizează evoluția situației legate de incendiile produse în Grecia, iar până acum nu a fost identificat nici un cetățean al Republicii Moldova, care a avut de suferit în urma incendiilor, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Totodată, MAEIE îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să se abțină de la călătorii în zona afectată de incendii.

Potrivit ambasadorului Anatol Vangheli, până în prezent nu a fost înregistrată nici o adresare din partea cetățenilor Republicii  Moldova pentru asistență medicală. ”Pentru moment, la secția consulară au fost înregistrate 7 solicitări de eliberare a titlurilor de călătorie în schimbul actelor de identitate arse în zona de incendiu. Misiunea diplomatică a luat decizia de a elibera actele provizorii gratis”, a precizat ambasadorul.

Reprezentanții diplomației R. Moldova în Grecia comunică permanent cu secția de poliție din regiunea Rafina și Nea Makri, precum și cu linia de urgență deschisă de autoritățile grece. ”Pentru moment ne-a fost comunicat că nu sunt disponibile detalii privind victimele identificate. Ambasada este în contact permanent cu autoritățile și morga în eventualitatea identificării printre victime/cei afectați a cetățenilor Republicii Moldova”, a menționat  Anatol Vangheli. 

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reamintește că cetățenii Republicii Moldova, aflați în Grecia, pot solicita asistență consulară la numărul de urgență al Ambasadei +30 699 793 9458 sau pe contul facebook al Misiunii.

 

Conform ultimelor date, bilanțul persoanelor decedate în rezultatul incendiilor din apropierea Atenei a urcat la 49 de persoane, iar altele circa 160 au fost rănite.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău