Anunțul PSRM după ședința de astăzi a Consiliului Executiv Politic al partidului

  • 06 Iunie 2019 13:12
Anunțul PSRM după ședința de astăzi a Consiliului Executiv Politic al partidului

PSRM anunță că a convocat în ședință extraordinară Comitetul Executiv Politic pentru a aexamina sistuația politcă actuală și că va insista pe deciziile luate în cadrul întrunirii Consiliului Republican din 12 aprilie curent.

Astfel, socialiștii au decis că vor convoca mâine, la ora 15:00, ședința Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova „pentru discuții finale și deciziile care se impun”.

De asemenea, PSRM anunță că va delega reprezentanții săi pentru a afla detalii despre propunerile anunțate anterior de către Partidului Democrat in vederea depășirii crizei politice, potrivit unui comunicat al fomațiuni.

PSRM își dorește adoptarea pachetului de legi privind inițiativele sociale și economice, ce țin de relațiile interetnice, revenirea la împuternicirile președintelui R. Moldova care au fost în vigoare la data de 1 octombrie 2016, partajarea funcțiilor în procesul de guvernare, votarea în calitate de președinte al Parlamentului pe Zinaida Greceanâi. În Guvern socialiștii vor să dețină ministerul de externe, ministerul de interne și ministerul apărării, precum și funcțiile ce țin de domeniul reintegrării R. Moldova. 

Menționăm că PAS a deciz să susțină un candidat din partea PSRM la funcția de președinte al Parlamentului. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:15 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău