Anunț: Concert de excepție la Sala Palatului din București

  • 27 Noiembrie 2014 14:25
Anunț: Concert de excepție la Sala Palatului din București

La 29 noiembrie 2014, ora 19.00, în Sala Palatului din București, în ajunul sărbătorii Sfântului Andrei (stil nou), Apostolul care ne-a încreștinat neamul, a Zilei Românilor de Pretutindeni, a Zilei Naționale a României.

Pe versurile regretatului poet Grigore Vieru - Omul Duminicii, la 80 de ani de la naștere,  se va desfășura spectacolul extraordinar Lumină din LUMINĂ, Născuți în Limba Română.

În program:

Compozitorul Eugen Doga, Orchestra Lăutarii, dirijor Nicolae Botgros, Aldea-Teodorovici Orchestra, conducător artistic și solist Cristofor Aldea-Teodorovici Vali Boghian&Band, conducător și solist Valentin Boghian, Dida Drăgan, Fuego, Cătălin Josan, Vasile Șeicaru, Doina Sulac, Mihai Ciobanu, Nina Crulicovschi, Ninela Caranfil, Anișoara Puică, Vasile Iovu, Ana Cebotari, Grigore Gherman, Formația Akord: Igor Sârbu & Igor Stirbițchi, GrupulCoral Accoustic, dirijor Daniel Jinga.                            

În cadrul spectacolului, în care se va deschide și o expoziție de costume populare,  reprezentând toate regiunile Țării, din colecția particulară a  doamnei profesor Niculina Merceanu, președintele Asociației La noi la români  și o expoziție de artă plastică, autor: GalinaVieru, precumși expoziția de pictură din colecția familiei regretatului pictor basarabean Andrei Sârbu. Se vor strânge fonduri pentru dezvoltarea Centrului Cultural Științific Grigore Vieru din Chișinău.

Spectacolul se va transmite în direct pe TVR Moldova si TVR internațional, iar în ziua de 1 decembrie pe TVR 1.

Partener – Radio Romania.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău