Anul politic 2013 pentru Republica Moldova s-a încheiat (Ziarul de Gardă)

  • 28 Martie 2013 13:51
Anul politic 2013 pentru Republica Moldova s-a încheiat (Ziarul de Gardă)

Ziarul de Gardă scrie că anul politic 2013 pentru Republica Moldova s-a încheiat, fiindcă la Vilniusul nu va mai fi semnat acordul de asociere la UE, care trebuia să fie principalul eveniment al celor 20 de ani de independență.

Ziarul se întreabă dacă în „gara Chișinău” nu-și va face apariția un cu totul alt „tren” pentru noi și dintr-o cu totul altă direcție, decât cea din care îl așteptăm? Publicația se referă la posibilitatea formării unei guvernări fără PL – un proiect politic mai vechi, perpetuat mereu de deputatul Ig. Dodon. Nu este exclus să ne pomenim cu un guvern „tehnocrat”, posibil deznaționalizat, votat de PLDM, PDM și grupurile parlamentare Dodon și Mișin.

Un judecător și un procuror și-au construit case de lux pe stadionul unui liceu, mai relevă Ziarul de Gardă. Gheorghe Nogai, procuror și candidat la funcția de procuror general, Nicolae Gordilă, judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), Ion Constandoglo, ex-viceministru al Educației și  Vasile Dombrov, vicedirectorul Liceului „Vasile Alecsandri”, și-au construit case de milioane pe terenul de sport al unui liceu. Mai mult. Aceștia au acaparat ilegal și un teren adiacent care aparține Primăriei Chișinău.

Ziarul de Gardă mai scrie și despre prietenia dintre PCRM și Banca de Economii. Partidul Comuniștilor din R. Moldova, fracțiunea parlamentară a căruia conduce comisia de anchetă privind situația de la Banca de Economii a Moldovei (BEM), este singurul partid politic care a beneficiat vreodată de un credit bancar, de la o instituție financiară care aparține statului, relevă publicația.

Faptul că ziua de 27 martie trezește emoții în mințile și sufletele basarabenilor, la 95 de ani de la actul unirii cu România, e o dovadă că, în ciuda eforturilor sovietice de alienare identitară a populației, efectele minciunilor nu sunt incurabile, scrie Timpul. Microbul urii față de români, inoculat cu consecvență și în supradoze, nu a atacat organele vitale ale conștiinței de neam a moldovenilor din stânga Prutului, constată publicația.

Adevărul scrie că unul dintre cei doi frați, învinuiți în dosarul dublului omor de pe traseul Chișinău-Ialoveni, din septembrie 2010, ar putea fi recunoscut nevinovat, după ce a stat încarcerat aproape un an și jumătate.

Adevărul mai scrie despre o inițiativă controversată de modificare a Legii cu privire la medicamente, a Codului Penal și a celui Contravențional, care, dacă va fi adoptată, va fi o piedică pentru producerea autohtonă de medicamente și va oferi o portiță legală micilor traficanți de droguri și substanțe psihotrope, absolvindu-i de pedeapsă penală. Unul dintre aspectele ce i-au contrariat pe oficialii și experții care au analizat proiectul este o listă anexată ce include droguri periculoase cum ar fi marijuana, hașișul sau cocaina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:0 m/s
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău