Anul 2022 ar putea fi declarat Anul recunoștinței față de participanții la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenții Republicii Moldova

  • 22 Decembrie 2021 13:22
Anul 2022 ar putea fi declarat Anul recunoștinței față de participanții la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenții Republicii Moldova

Anul viitor ar putea fi declarat Anul recunoștinței față de veteranii de război, participanții la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenții Republicii Moldova. În cadrul ședinței plenare de astăzi, membrii Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media au aprobat, cu vot unanim, un proiect de hotărâre care prevede acest lucru.

Proiectul de hotărâre are scopul de a promova valorile, a educa tânăra generație în spiritul eroic-patriotic, dar și de a oferi un omagiu de recunoștință a statului față de meritele veteranilor de război, care au luptat pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.

În acest sens, urmează să fie aprobat un plan național de acțiuni, care include activități social-culturale, educaționale, inclusiv întâlniri ale veteranilor de război cu elevii din instituțiile educaționale.

În anul 2022, se împlinesc 30 de ani de la izbucnirea conflictului armat pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. Atunci, peste 300 de oameni și-au pierdut viața pe câmpul de luptă, iar în jur de 370 de persoane au fost rănite și au rămas cu sechele.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,36 m/s
Sat
15
Sun
16
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău