Anul 2020, cel mai rău din istoria contemporană (revista Time)

  • 09 Decembrie 2020 19:37
Anul 2020, cel mai rău din istoria contemporană (revista Time)

Anul 2020, care încă nu s-a încheiat, este cel mai rău din istoria contemporană și unul la care nimeni nu ar dori să se întoarcă, scrie revista americană Time, care a dedicat coperta celei mai recente ediții ultimelor 12 luni fatidice, relatează miercuri agenția EFE, preluat de AGERPRES.

Anul ''2020 ne-a pus la încercare mai mult decât oricare altul. Către ce ne îndreptăm după acesta?'' - este mesajul înscris pe copertă, unde peste numărul ''2020'' apare o cruce.

''Au existat ani mai răi în istoria Statelor Unite și, cu siguranță, ani mai răi în istoria lumii, dar majoritatea dintre cei care trăim astăzi nu am văzut așa ceva'', remarcă publicația americană.

Ar trebui să avem în prezent o vârstă de peste 100 de ani pentru ''a ne aminti de ruinele Primului Război Mondial și de pandemia de gripă din 1918, aproximativ 90 pentru a avea o idee despre criza economică provocată de Marea Depresiune și circa 80 de ani pentru a păstra o anumită memorie a celui de-al Doilea Război Mondial și a ororilor sale'', explică mai departe publicația.

Restul populației, cu vârste sub acestea, ''nu am fost pregătiți pentru aceasta: pentru recurența dezastrelor naturale care confirmă cât de mult am trădat natura, pentru alegeri (prezidențiale) disputate (în SUA) doar pe bază de fantezie, pentru un virus care a provenit, posibil, de la un liliac schimbând practic viața întregii planete și omorând aproximativ 1,5 milioane de persoane în întreaga lume'', mai constată revista.

Noua sa ediție are asociată o înregistrare video intitulată ''În amintirea lui 2020'' și care enumeră alte pierderi suferite anul acesta de umanitate, respectiv decesele baschetbalistului american Kobe Bryant, fotbalistului argentinian Diego Armando Maradona, actorilor Jerry Stiller, Sean Connery și Olivia de Havilland, sculptorului de origine bulgară Christo, compozitorului Ennio Morricone, soliștilor de muzică country Kenny Rogers și rock and roll Little Richard, printre alții.

Time prezintă de asemenea imagini ale luptei declanșate în SUA prin mișcarea 'Black Lives Matter'.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
-5,04
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Wed
1
Thu
0
Fri
0
Sat
-0
Sun
-0
Arhivă Radio Chișinău