Antrenorul Alex Ferguson se retrage de la Manchester United

  • 08 Mai 2013 12:52
Antrenorul Alex Ferguson se retrage de la Manchester United

Cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului englez, Sir Alex Ferguson, a anunțat că la sfârșitul sezonului, va părăsi echipa Manchester United, pe care o antrenează din anul 1986.

"Este momentul potrivit să plec. A fost important pentru mine să las gruparea în cea mai puternică formă și cred că am reușit", a declarat Alex Ferguson, într-un comunicat pe site-ul oficial al clubului.

Potrivit BBC, Alex Ferguson se va retrage după meciul cu West Bromwich Albion, din 19 mai, urmând să fie cooptat în conducerea clubului.

"Sunt încântat să preiau rolurile de director și ambasador pentru club. Abia aștept să văd ce-mi rezervă viitorul", a spus acesta.

În vârstă de 71 de ani, el le-a mulțumit jucătorilor pentru eforturile depuse de-a lungul timpului.

"Cât despre jucătorii și componenții stafului din prezent și trecut, vreau să le mulțumesc pentru comportamentul profesionist și pentru dedicația care ne-au ajutat să obținem numeroase trofee. Mulțumesc fanilor, sprijinul oferit de-a lungul anilor a fost uluitor. A fost o mare onoare și un enorm privilegiu să pot conduce această echipă, am prețuit fiecare clipă ca manager la Manchester United", a declarat Alex Ferguson.

Sub conducerea lui Sir Alex Ferguson, Manchester United a câștigat de 13 ori campionatul Angliei, de cinci ori Cupa Angliei, de patru ori Cupa Ligii Angliei și de două ori Liga Campionilor, în 1999 și 2008.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:2,57 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău