Antony Blinken i-a transmis omologului chinez, Wang Yi, că SUA rămân deschise la cooperarea cu China

  • 24 Septembrie 2022 14:21
Antony Blinken i-a transmis omologului chinez, Wang Yi, că SUA rămân deschise la cooperarea cu China

Secretarul de stat american Antony Blinken i-a transmis omologului chinez, Wang Yi, că SUA rămân deschise la cooperarea cu China „acolo unde interesele noastre se intersectează”, relatează purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

Cei doi înalți demnitari s-au întâlnit vineri în marja celei de-a 77-a Adunări Generale a ONU de la New York. 

Potrivit sursei citate, șeful diplomației americane a discutat despre necesitatea de a menține liniile de comunicare deschise și de a gestiona în mod responsabil relația dintre SUA și China, în special în perioadele de tensiune. Acesta a subliniat că Statele Unite se angajează să mențină pacea și stabilitatea în strâmtoarea Taiwan, „în conformitate cu politica noastră de lungă durată privind o singură China”. În acest sens, secretarul de stat a subliniat că menținerea păcii și a stabilității în strâmtoarea Taiwan este esențială pentru securitatea și prosperitatea regională și globală.

De asemenea, a reiterat condamnarea de către Statele Unite a războiului Rusiei împotriva Ucrainei și a avertizat asupra implicațiilor dacă China ar oferi sprijin Moscovei pentru invazia unui stat suveran, transmite caleaeuropeana.ro

În context, Blinken a subliniat că Statele Unite rămân deschise la cooperarea cu China „acolo unde interesele noastre se intersectează”.

 

 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău