Antologia „Dați totul la o parte ca să văd” de Eugen Cioclea va fi lansată la Chișinău

  • 09 Octombrie 2018 13:20
Antologia „Dați totul la o parte ca să văd” de Eugen Cioclea va fi lansată la Chișinău

Antologia „Dați totul la o parte ca să văd” de Eugen Cioclea, va fi lansată joi, 11 octombrie, la Chișinău.

În cadrul evenimentului, care va avea loc la Librăria din Centru, vor fi prezentate poeme semnate de Eugen Cioclea, alese de Emil Galaicu-Păun, cu imagini din filmul Eu, geniu Cioclea de Violeta Gorgos.

În ziua lansării antologiei „Dați totul la o parte ca să văd”, cărțile se vor vinde la preț promoțional.

Eugen Cioclea s-a născut în 1948, a urmat Facultatea de Matematică a Universității de Stat din Moldova, Facultatea de Matematică a Universității „M.V. Lomonosov” din Moscova. Abia odată cu perestroika lui Gorbaciov, poetul iese la rampă, iar prima publicație – ciclul de poeme apărut în 1986 în „Literatura și arta” – îi aduce și prima confruntare cu autoritățile  comuniste, poemul său „Cina irodică” fiind discutat la CC al PC al RSSM.

Debutul în volum cu Numitorul comun din 1988, constituie un adevărat triumf, confirmat la scurt timp de cea de-a doua carte, Alte dimensiuni, în 1991.

Un ultim volum original apare la Editura Cartier, în 2001, cu titlul „Dați totul la o parte ca să văd, într-un tiraj de 333 de exemplare, costând 111 $ bucata – de departe cea mai scumpă carte de poezie scoasă vreodată în Republica Moldova.

Se stinge, în condiții neelucidate până la capăt, pe 8 octombrie 2013.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,6 m/s
Mon
12
Tue
6
Wed
2
Thu
6
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău