Antimafie cheamă forțele unioniste să identifice un candidat comun la Primăria Capitalei

  • 02 Septembrie 2019 13:15
Antimafie cheamă forțele unioniste să identifice un candidat comun la Primăria Capitalei

Partidul Politic Mișcarea Populară Antimafie nu înaintează un candidat pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău la alegerile locale generale din 20 octombrie. La o conferință de presă la IPN, vicepreședinta formațiunii, Daniela Bodrug, a anunțat că partidul va sprijini un candidat unic al forțelor unioniste și a chemat partidele politice unioniste să depună eforturi pentru identificarea acestuia.

„Sprijinul este valabil doar dacă Partidul Democrat nu va fi admis sub nicio formă la aceste negocieri”, a precizat Daniela Bodrug, Mișcarea Antimafie se adresează partidelor unioniste, care și-au anunțat deja candidații, să-i retragă pentru a nu zădărnici procesul de identificare a unui candidat unic.

Vicepreședinta Mișcării Populare Antimafie a menționat că „participarea în disperare de cauză” a partidelor unioniste în alegeri, fiecare cu candidatul său, este în beneficiul deputatului socialist Ion Ceban. „Voturile de pe dreapta vor fi dispersate, iar socialiștii au toate șansele să pună mâne pe capitală din primul tur”, a declarat Daniela Bodrug.

Ea a mai spus că este regretabil faptul că Blocul ACUM tărăgănează înaintarea unui candidat la funcția de primar general al municipiului Chișinău, iar candidatul socialiștilor, anunțat de mai bine de două săptămâni, deja desfășoară acțiuni electorale. „Tărăgănarea înaintării unui candidat din partea Blocului ACUM pare a fi parte a unui plan convenit pentru favorizarea și alegerea lui Ion Ceban, omul guvernat pe deplin de către Igor Dodon, în calitate de primar general”, crede vicepreședinta Mișcării Antimafie.

Daniela Bodrug a afirmat că „funcția de primar general al municipiului Chișinău a fost întotdeauna importantă pentru menținerea cursului european și implicit românesc al Republicii Moldova”. Totodată, a spus că „din cauza cârdășiei nefirești dintre Blocul ACUM și PSRM, pentru prima dată de la declararea independenței, primarul capitalei ar putea ajunge un reprezentant al stângii și anume al PSRM, organizație politică periculoasă, finanțată și dirijată de structuri obscure, afiliate instituției prezidențiale a Federației Ruse”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău