Anticoruptie.md / „Nicio pierdere și niciun bănuit”. Procuratura Anticorupție, la doi ani de investigații în dosarul Arena Chișinău

  • 30 Septembrie 2021 12:06
Anticoruptie.md / „Nicio pierdere și niciun bănuit”. Procuratura Anticorupție, la doi ani de investigații în dosarul Arena Chișinău

Procuratura Anticorupție a informat prim-ministra Natalia Gavrilița că nu a depistat relații de rudenie și de afaceri dubioase în cazul Arenei Chișinău și nici măcar nu a constatat prejudicii provocate statului în urma încheierii acestui parteneriat public-privat, scrie anticoruptie.md.

Deși reclamă că nu a avut acces la devizul de cheltuieli, la procesele-verbale privind lucrările executate, volumul și valoarea lucrărilor executate, Procuratura Anticorupție susține că nu a stabilit relații de afaceri, rudenie sau de altă natură între subiecții responsabili de implementarea parteneriatului public-privat Arena Chișinău, scrie sursa citată.

Mai mult, procurorii au tras concluzia că acest contract public-privat nu a provocat „prejudicii directe intereselor publice”.       

Fostul deputat al Platformei DA, Alexandru Slusari, cel care a făcut public răspunsul Procuraturii Anticorupție, califică rezultatele obținute de procurori drept „penibile”.

„În loc de 10 hectare, necesare pentru construcția Arenei, de la Colegiul Vitivinicol Stăuceni, au fost sustrase, fără nicio explicație plauzibilă, peste 69 de hectare agricole. Statul nu a primit niciun bănuț pentru excluderea pământului din circuitul agricol. Doar aici CNA a putut calcula lesne prejudiciul pentru diferența de 59 hectare”, semnalează fostul parlamentar. 

„Calculele simple arată că la bonitatea minimă, cu aplicarea coeficientului legal de 9264,96 pentru un grad/hectar, pierderile nerecuperate ale statului sunt de aproximativ 27 milioane de lei!”, a adăugat el, relevând că cele 59 de hectare sunt gajate în prezent și, conform contractului de așa-zis parteneriat public-privat, pot fi și regajate.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău