Anticipate | CEC va decide dacă atacă decizia instanței de apel la CSJ sau își revizuiește propriile hotărâri privind secțiile de votare peste hotare

  • 18 Iunie 2021 11:48
Anticipate | CEC va decide dacă atacă decizia instanței de apel la CSJ sau își revizuiește propriile hotărâri privind secțiile de votare peste hotare

Prin hotărârea de ieri a Curții de Apel, practic, au fost anulate toate secțiile de votare de peste hotare, a comentat astăzi vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale, Vladimir Șarban, în cadrul unor consultări cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

În acest context, el a menționat că CEC urmează să decidă dacă atacă decizia instanței de apel la Curtea Supremă de Justiție sau începe procedura de revizuire a propriilor hotărâri pe acest subiect.

În cadrul discuțiilor, secretarul CEC, Maxim Lebedinschi a declarat că în prezent nu există certitudinea că există mijloace financiare, personal dar și avizul țărilor pentru a permite deschiderea secțiilor de votare suplimentare.

Secretarul general din cadrul Ministerului de Externe, Eugeniu Revenco, a declarat că instituția dispune de personal pentru a asigura conducerea birourilor electorale, dar și confirmări din partea statelor gazdă pentru organizarea alegerilor.

Amintim că ieri Curtea de Apel a anulat lista secțiilor de votare peste hotare, adoptată de CEC, pe motiv că aceasta presupunea deschiderea a doar 146 de secții număr considerat prea mic față de 190 de secții cât a recomandat Ministerul de Externe.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
32,24
Câțiva nori
Umiditate:45 %
Vint:4,63 m/s
Fri
29
Sat
27
Sun
26
Mon
23
Tue
26
Arhivă Radio Chișinău