Anthony Fauci | Autoritățile americane ar trebui să se aștepte la ce este mai rău în legătură cu noua tulpină a coronavirusului

  • 25 Ianuarie 2021 10:18
Anthony Fauci | Autoritățile americane ar trebui să se aștepte la ce este mai rău în legătură cu noua tulpină a coronavirusului

Autoritățile americane ar trebui să se aștepte la ce este mai rău în legătură cu noua tulpină a coronavirusului, a declarat duminică expertul-șef în boli infecțioase din SUA, dr. Anthony Fauci, potrivit DPA, citat de Agerpres.

"Trebuie se ne asumăm acum că (versiunea) care circulă în special în Marea Britanie are o creștere a virulenței, în special puterea virusului de a produce mai multe daune, inclusiv deces", a spus directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase, într-o emisiune la postul de televiziune CBS.

El a comentat noile descoperiri conform cărora noua formă a virusului, originară din Marea Britanie, are o rată a mortalității cu 30% mai mare pentru persoanele de peste 60 de ani, comparativ cu tulpina inițială.

"Este o creștere semnificativă", a precizat Fauci.

"Vream să analizăm și noi datele, dar avem toate motivele să le credem", a afirmat el în legătură cu autoritățile britanice.

În privința unei tulpini diferite care provine din Africa de Sud, Fauci a spus că vaccinurile par să fie mai puțin eficiente împotriva acesteia "în unele cazuri".

În același timp, dr. Deborah Birx, fostă coordonatoare a campaniei împotriva coronavirusului în cadrul Casei Albe conduse de Donald Trump, a făcut dezvăluiri în legătură cu atitudinea administrației precedente față de izbucnirea epidemiei.

"Au fost oameni la Casa Albă care credeau cu certitudine că este vorba de o farsă", a declarat Deborah Birx tot la CBS. "Informațiile erau confuze la început", a precizat ea.

"Toată lumea a făcut interpretări pe baza a ce știa", a adăugat ea.

Deborah Birx, devenită celebră pentru tăcerea ei în timpul unei conferințe de presă incoerente din aprilie 2020 în care Trump a sugerat folosirea înălbitorului ca tratament împotriva COVID1-9, a spus că s-a gândit "mereu" să își dea demisia din acest grup de lucru disfuncțional.

"De ce ai vrea să treci prin așa ceva în fiecare zi?", a declarat ea.

"A trebuit să mă întreb în fiecare dimineață: Este ceva ce cred că pot să fac care să ajute la combaterea pandemiei? Și m-am întrebat asta și în fiecare noapte", a adăugat Deborah Birx, care a afirmat în decembrie că intenționează să se retragă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău