Antentatele de la Istanbul | Ministrul turc de Interne: ”Acest sânge nu va fi lăsat pe jos, indiferent de preț”

  • 11 Decembrie 2016 16:00
Antentatele de la Istanbul | Ministrul turc de Interne: ”Acest sânge nu va fi lăsat pe jos, indiferent de preț”

Ministrul turc de Interne a promis răzbunare pentru cei 38 de oameni uciși în dublul atentat-sinucigaș ce a avut loc sâmbătă, la Istanbul, transmite Agerpres.

„Mai devreme sau mai târziu ne vom răzbuna. Acest sânge nu va fi lăsat pe jos, indiferent de preț, indiferent de cost”, a spus ministrul Suleyman Soylu, într-un discurs rostit la o ceremonie funerară organizată la sediul Poliției din Istanbul.

El a avertizat și că cei care și-au exprimat susținerea față de atacatori pe rețelele de socializare vor fi pedepsiți.

Turcia a declarat o zi de doliu național duminică, după dublul atentat de sâmbătă, de la Istanbul, soldat cu 38 de morți și peste 150 de răniți.

Cele două explozii au avut loc la mai puțin de un minut una de cealaltă, iar autoritățile vorbesc de un atac coordonat vizând forțele de ordine.

Mai întâi, o mașină-capcană a explodat în apropiere de stadionul Vodafone Arena, unde joacă echipa de fotbal Beșiktaș. Explozia a vizat locul unde se adunau ofițerii care asiguraseră paza meciului Beșiktaș- Bursaspor.

Patruzeci și cinci de secunde mai târziu, un kamikaze s-a detonat, în timp ce era înconjurat de polițiști, în parcul Macka, din apropiere.

Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a declarat că 13 oameni au fost reținuți în urma dovezilor obținute din mașina detonată.

Autoritățile au acuzat PKK pentru atac.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău