ANTA | Situația în transportul public în municipiul Chișinău și în mai multe raioane rămâne alarmantă

  • 12 August 2020 17:31
ANTA | Situația în transportul public în municipiul Chișinău și în mai multe raioane rămâne alarmantă

Situația în transportul public în municipiul Chișinău și în mai multe raioane rămâne alarmantă. Pasagerii și șoferii nu respectă distanța socială, măștile nu sunt purtate corespunzător sau lipsesc, nu se dezinfectează suprafețele și mijloacele de transport.

Agenția Națională de Transport Auto a fectuat verificări în transportul public și de taxi în Chișinău, precum și în raioanele Soroca, Ștefan Vodă, Taraclia.

Reprezentantul ANTA, Sergiu Baltaga, a declarat într-o conferință de presă privind situația COVID-19, că în gările din Chișinău nu este respectată distanța socială, lipsesc dezinfectanții la casele de pe peron, nici angajații autogării și nici șoferii nu poartă măști. La rutele internaționale, pasagerii sunt îmbarcați fără a li se măsura temperatura.

Și în Chișinău numărul de pasageri în transportul în comun este mai mare decât cel permis, iar unitățile de transport nu sunt dezinfectate.

De asemenea, taximetriștii și pasagerii de taxi nu mai poartă măști, nu sunt suficient mijloace de protecție și automobilele nu sunt dezinfectate după efectuarea cursei, constată Agenția.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău