ANTA: Mijloacele de transport rutier de persoane, obligate să se înregistreze în sistemul electronic „eCherha”

  • 07 Aprilie 17:25
ANTA: Mijloacele de transport rutier de persoane, obligate să se înregistreze în sistemul electronic „eCherha”

Agenția Națională Transport Auto (ANTA) vine cu precizări referitoare la o sesizare a autorităților competente ale Ucrainei cu privire la încălcările repetate ale operatorilor de transport moldoveni, antrenați în transportul rutier internațional de persoane, care nu respectă noua procedură de înregistrare a curselor în sistemul „eCherha”, transmite MOLDPRES.

„În cazuri particulare, pentru evitarea blocajelor, a fost permisă prin excepție traversarea punctelor de trecere a frontierei unităților de transport care nu s-au înregistrat în sistemul electronic, însă potrivit autorităților ucrainene, această măsură a avut caracter temporar și nu se va aplica repetat”, indică ANTA.

În acest sens, Agenția atenționează operatorii de transport referitor la înregistrarea obligatorie pentru rezervarea intervalului orar în sistemul „eCherha”, în caz contrar autoritățile competente de control ale Ucrainei nu vor permite trecerea unităților de transport.

Pentru fiecare unitate de transport care se deplasează pe o rută regulată, operatorul de transport trebuie să rezerveze un interval de timp în sistemul „eCherha” conform graficului de circulație stabilit al rutei respective. Transportatorii care efectuează curse ocazionale de persoane trebuie să introducă în sistem numărul autorizației sau numărul Carnetului cu foi de parcurs INTERBUS.

„Pentru detalii privind înregistrarea curselor sau alte informații suplimentare referitor la sistemul electronic „eCherha” accesați link-ul: https://echerha.gov.ua/ro. De asemenea, întrebările sau neclaritățile pot fi adresate la numărul de telefon +38(067)120 0483 sau la adresa de email: [email protected], rezumă ANTA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:6,17 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău