ANTA are un nou vicedirector care se va ocupa de digitalizare

  • 18 Februarie 2022 14:47
ANTA are un nou vicedirector care se va ocupa de digitalizare

Agenția Națională Transport Auto (ANTA) are un nou director adjunct, care se va ocupa de domeniul digitalizării, Ion Bocancea, care astăzi a fost prezentat colectivului de către vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, transmite MOLDPRES.

„ANTA este una din structurile care va implementa obiectivele PROGRAMULUI TRANSPORT MODERN, anunțate zilele trecute. Îmi doresc finalizarea cât mai urgentă a sistemului e-Autorizații, care de doi ani tot se lansează și nici până în ziua de astăzi nu este deplin funcțional.  Îmi doresc ca oamenii să aibă acces la toate rutele de transport public din țară prin sisteme digitale: e-GPS, e-bilet, e-routing. E timpul să trecem la altă etapă de transformare și să facem ordine în tot sistemul”, a declarat Andrei Spînu, potrivit sursei citate.

Conform oficialului, „pentru a înainta sigur și real în ceea ce vrem să facem, la ANTA am numit astăzi în funcție, pentru prima dată, un director adjunct pe domeniul digitalizare, Ion Bocancea”.

Noul vicedirector și-a făcut studiile la Academia de Studii Economice din Moldova, este specializat în cibernetică, statistică și informatică economică și are un master în business și economie. Ion Bocancea deține o experiență vastă în domeniul tehnologiei informaționale și comunicațiilor. Printre proiectele TIC care le-a realizat sunt centrele de replică a serviciilor IT pentru SA RED NORD, a creat Centrul unic de deservire a Clienților și a implementat sistemul de planificare a resurselor întreprinderii (ERP) pentru Apă-Canal Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău