ANSP: Testele de laborator nu au arătat prezența Omicron în Republica Moldova

  • 30 Decembrie 2021 15:44
ANSP: Testele de laborator nu au arătat prezența Omicron în Republica Moldova

Nu este exclus că Omicron este prezent și în Republica Moldova, deși testele de laborator nu au confirmat până acum prezența noii tulpini a virusului SARS-CoV-2, a declarat Nicolae Jelamschi, directorul Agenții Naționale de Sănătate Publică, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Până acum, în 110 state ale lumii a fost confirmată prezența noii tulpini. Sunt afectate și statele vecine. 38 de cazuri sunt înregistrate în România și 6 cazuri – în Ucraina.

Nicolae Jelamschi a anticipat că la mijlocul lunii ianuarie în Republica Moldova ar putea crește numărul cazurilor de COVID-19. Moldova nu are cum să evite ce-l de-al cincilea val pandemic în condițiile în care cetățenii moldoveni circulă în Europa.

De la începutul anului curent, în Republica Moldova au fost confirmate peste 375 de mii de cazuri de COVID-19, infecție produsă de coronavirusul de tip nou SARS-CoV-2. În prezent sunt înregistrate aproape patru mii de cazuri active, iar 122 de pacienți sunt spitalizați în stare extrem de gravă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:3,09 m/s
Thu
22
Fri
23
Sat
23
Sun
21
Mon
19
Arhivă Radio Chișinău