ANSP: Pe teritoriul R. Moldova circulă varianta Omicron a SARS-CoV-2

  • 20 Septembrie 2022 10:22
ANSP: Pe teritoriul R. Moldova circulă varianta Omicron a SARS-CoV-2

Agenția Națională pentru Sănătate Publică /ANSP/ a anunțat că a realizat o nouă reacție de secvențiere în scopul monitorizării circulației tulpinilor de SARS-CoV-2 pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit ANSP, în reacția de secvențiere, pentru confirmarea cazurilor de COVID-19 cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, au fost depistate 16 cazuri determinate exclusiv de varianta Omicron. Probele au fost selectate în perioada 29 august - 12 septembrie.

Din acestea, șapte probe sunt determinate de tulpina Omicron, sublineag BA.5.2, circulantă frecvent în SUA (18%), Marea Britanie (13%), dar pentru prima dată întâlnită în Africa de Sud. De asemenea, trei probe sunt determinate de tulpina Omicron, sublineag BA.5.2.1, circulantă în SUA (39%). Celelalte cazuri sunt determinate de alte modificații ale tulpinii Omicron (BA.2, BF.5, BF.7, BA.5.1, BA.4.6).

Probele provin din diferite teritorii administrative, inclusiv municipiile Chișinău și Bălți, raioanele Briceni, Cahul, Căușeni, Cimișlia, Dondușeni, Dubăsari, Comrat, Nisporeni, Orhei.

Specialiștii recomandă populației să se vaccineze, aceasta fiind unica metodă sigură și eficientă pentru a preveni cazurile grave de boală și deces de COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău