ANSP, campanie pentru prevenirea rujeolei

  • 13 Decembrie 2023 12:37
ANSP, campanie pentru prevenirea rujeolei

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) îndeamnă la vaccinarea copiilor pentru prevenirea rujeolei. „Rujeola poate fi prevenită. Vaccinați copiii! Urmați calendarul vaccinărilor!”, relatează serviciul de presă al ANSP pe pagina de Facebook.

„Vaccinarea este unica metodă prin care părinții își pot proteja copiii, deoarece tratament specific acestei infecții nu există. Îndemnăm părinții să verifice la medicul de familie dacă copiii sunt vaccinați și protejați împotriva acestei infecții, conform Calendarului de vaccinare”, menționează sursa citată.

„Consultați-vă cu medicul și verificați dacă familia dvs. are toate vaccinurile la zi, pentru a vă asigura că sunteți pe deplin protejat!” îndeamnă ANSP.

„Recomandăm persoanelor care sosesc în țară din zone endemice, sau regiuni în care sunt raportate cazuri de rujeolă, să informeze medicul de familie, în special dacă apare febră și erupții pe corp. Rujeola este considerată o infecție extrem de contagioasă care se transmite pe calea aeriană, de la persoana bolnavă. Se manifestă prin debut brusc cu febră înaltă, lacrimare, eliminări din nas, tuse uscată și pete roșii confluente pe piele, care apar în regiunea feței și gâtului, apoi se extind pe tot corpul”, se mai arată în postarea ANSP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău