ANSP a primit un lot de echipamente de decontaminare din partea SUA și OMS

  • 13 Septembrie 2023 16:29
ANSP a primit un lot de echipamente de decontaminare din partea SUA și OMS

Agenția Națională pentru Sănătate Publică a recepționat astăzi un lot de echipamente de decontaminare din partea Biroului Departamentului SUA pentru Populație, Refugiați și Migrație și a Biroului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), comunică MOLDPRES.

Donația constă din echipamente portabile de decontaminare, precum cabine de duș, sisteme de încălzire a apei, rezervoare de apă, pompe mobile pentru apa reziduală, generatoare de curent, sisteme portabile de decontaminare pentru situații de urgență în sănătatea publică de etiologie chimică, biologică, radiologică și nucleară.

Instalațiile pot funcționa autonom, fiind asamblate și exploatate cu ușurință. În această săptămână, specialiștii ANSP au beneficiat de o instruire privind instalarea și utilizarea echipamentului de decontaminare recepționat. Pe parcursul lunii noiembrie vor fi organizate mai multe ateliere la nivel regional și național pentru a spori nivelul de pregătire al specialiștilor în folosirea acestora.

Biroul Departamentului SUA pentru Populație, Refugiați și Migrație oferă sprijin Guvernului Republicii Moldova în gestionarea crizei refugiaților, dar și pentru o mai bună pregătire în cazul situațiilor excepționale. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Tue
6
Wed
7
Thu
7
Fri
7
Sat
7
Arhivă Radio Chișinău