ANSA se disociază de angajații care încalcă principiul integrității profesionale în activitatea lor

  • 11 Septembrie 15:50
ANSA se disociază de angajații care încalcă principiul integrității profesionale în activitatea lor

Conducerea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat astăzi că se disociază de angajații care încalcă principiul integrității profesionale în activitatea lor și va întreprinde toate măsurile ce se impun cu privire la curmarea și combaterea flagelului corupțional în cadrul autorității, cu oferirea suportului corespunzător organelor competente, în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere, în conformitate cu normele legale, transmite MOLDPRES.

Declarația ANSA vine în contextul faptului că ieri, ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a Centrului Național Anticorupție și procurorii din cadrul Procuraturii mun. Bălți au efectuat percheziții la domiciliile și birourile de serviciu ale trei funcționari publici din cadrul Subdiviziunii Teritoriale Drochia/Râșcani/Soroca/Florești (oficiul Soroca) a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor .

Temei de inițiere a investigațiilor în cadrul cauzei penale a servit reacția ANSA la plângerile operatorilor economici privind acțiunile ilegale ale unor funcționari. Ca rezultat, a fost demarată o anchetă de serviciu internă, concomitent fiind sesizat Centrul Național Anticorupție.

În urma acțiunilor de urmărire penală, s-a stabilit că trei angajați ai ANSA au încasat plăți ilegale de la operatori economici pentru a nu documenta încălcările identificate în procesul de producere și comercializare a produselor alimentare, depistate în urma controalelor desfășurate.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor reiterează că inspectorii instituției sunt obligați să respecte Constituția, legislația Republicii Moldova și drepturile și interesele operatorilor economici - importatori de produse alimentare, să îndeplinească, cu responsabilitate, obiectivitate, promptitudine și integritate profesională, în spirit de inițiativă și colegialitate, toate atribuțiile de serviciu.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Wed
17
Thu
18
Fri
18
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău