ANSA retrage din comerț un lot de ouă

  • 20 Septembrie 12:15
ANSA retrage din comerț un lot de ouă

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat că retrage din comerț un lot de ouă de la operatorul din domeniul alimentar SRL „RAIPLAI-AVICOLA”, cauza fiind depistarea prezenței Salmonella (S.Enteritidis) în fecalele găinilor ouătoare, transmite MOLDPRES.

„În conformitate cu Legea privind siguranța alimentelor, vor fi rechemate de la distribuitori și din rețeaua de comerț toate loturile de ouă plasate pe piață, cu data durabilității minime 19.09.2023-17.10.2023”, indică ANSA, scrie sursa citată.

Persoanele care au achiziționat acest produs sunt rugate să nu le admită în alimentație și sunt în drept să le returneze unităților de comerț de unde au fost procurate.

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană prezentate de un produs alimentar neconform.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică. În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la ANSA.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
-2,26
Cer acoperit de nori
Umiditate:98 %
Vint:3,6 m/s
Sun
1
Mon
3
Tue
3
Wed
4
Thu
6
Arhivă Radio Chișinău