ANSA a inițiat controale ale alimentelor în instituțiile de învățământ

  • 07 August 2019 16:44
ANSA a inițiat controale ale alimentelor în instituțiile de învățământ

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a întreprins un șir de măsuri de prevenire a livrării produselor alimentare neconforme la  instituțiile de învățământ general din țară, transmite MOLDPRES.

ANSA a inițiat controale la instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău, precum și din alte localități ale țării. În mod special, inspectorii subdiviziunilor din teritoriu ale instituției verifică procesul de recepționare, respectarea perioadelor de expirare și condițiilor de păstrare a produselor. Concomitent, la punctele de control sanitar-veterinar de la frontieră  sunt supuse unui control mai minuțios loturile de produse alimentare importate. 

De asemenea, specialiștii ANSA efectuează controale la depozitele furnizorilor,  de datoria cărora  țin cerințele și asigurarea condițiilor optime de păstrare  și livrare a produselor destinate alimentației copiilor.

“Controalele  desfășurate au scopul excluderii  din alimentație a produselor neconforme și care prezintă pericol pentru sănătatea copiilor”, au explicat surse de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

ANSA s-a autosesizat, în urma semnalelor parvenite, la începutul săptămânii curente, la Președinția Republicii Moldova, privind livrarea la o grădiniță din capitală a unui lot de produse alterate. 

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău