ANSA a evaluat organizarea alimentației copiilor în taberele de odihnă

  • 13 Iunie 2019 16:51
ANSA a evaluat organizarea alimentației copiilor în taberele de odihnă

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a întrunit joi, 13 iunie, responsabili de la mai multe instituții de stat pentru a evalua organizarea alimentației copiilor în taberele de odihnă, ce vor activa în vara curentă, transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Ion Toma, director general-adjunct al ANSA, instituția a elaborat o dispoziție privind evaluarea nivelului de pregătire a blocurilor alimentare din tabere. Totodată, au fost modificate unele prevederi cu privire la alimentația copiilor în tabere.

Recomandările au fost aduse la cunoștința directorilor de tabere, prezenți la întrunire. Conform lui Toma, blocurile alimentare din tabere vor fi inspectate inopinat pe toată perioada sezonului estival.

“Asigurarea alimentației sănătoase este primordială pentru ANSA. Vom urmări ca aceasta să fie o prioritate și pentru conducătorii și lucrătorii blocurilor alimentare de la tabere, care sunt direct responsabili de procesul de alimentație a copiilor”, a precizat Ion Sula, director general ANSA.

La ședință au participat oficiali de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Agenția Națională pentru Sănătatea Publică, conducătorii tuturor instituțiilor de agrement și întremare a sănătății, destinate copiilor. Aceștia au făcut schimb de informații, convenind să mențină o conlucrare eficientă pe parcursul activității taberelor.

În perioada estivală a anului curent urmează să activeze 77 de tabere cu sejur de zi și 46 de tabere de odihnă staționare, iar de serviciile acestora se preconizează că vor beneficia 51 mii de copii și adolescenți.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
15,27
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:7,6 m/s
Mon
13
Tue
12
Wed
14
Thu
16
Fri
15
Arhivă Radio Chișinău