ANSA a efectuat controale inopinate la trasportatori de animale, ferme și abatoare din R. Moldova / VIDEO

  • 15 Iunie 2023 10:44
ANSA a efectuat controale inopinate la trasportatori de animale, ferme și abatoare din R. Moldova / VIDEO

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a demarat o serie de controale la mai mulți colectori de animale, urmând a fi verificate originea animalelor, precum și respectarea cadrului normativ privind sănătatea, bunăstarea, identificarea și înregistrarea animalelor.

Aceste, controale fac parte dint-un plan complex inițiat de Agenție, focusat pe trasabilitatea animalelor, care are drept scop combaterea activităților clandestine de procurare, trasportare și comercializare tenebră a animalelor.

Acțiunile care urmează a fi derulate în perioade de timp diferitre, păstrând elementul „surpriză”, sunt complexe și diferă de la caz la caz, fiind vizați persoane fizice, trasportatori de animale, ferme și abatoare de animale, colectori de animale, tîrguri de animale, sau alte locații unde se întrețin sau se manipulează animale (porcine, bovine, ovine, păsări ș.a.) desfășurare legal sau ilegal.

Instituția menționează, că trasportarea ilicită a animalelor induc riscul izbucnirii focarelor de boli cum ar fi pesta porcină africană, gripa aviară, rabie, precum și plasarea pe piață a cărnii care poate prezenta risc pentru sănătatea umană, obținută în batoare care activează ilicit.

Astfel, îndemnăm cetățenii de a nu procura animale fără certificate sanitare veterinare și produse alimentare din locuri neautorizate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău