ANSA a anunțat noi reguli pentru certificarea vinurilor în butelii PET

  • 12 Septembrie 2022 13:40
ANSA a anunțat noi reguli pentru certificarea vinurilor în butelii PET

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat astăzi despre mai multe acțiuni în raport cu producătorii care îmbuteliază produse vitivinicole în butelii PET (poli etilen tereftalat), transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, organismul de certificare din cadrul Instituției Publice „Laboratorul central de testare a băuturilor alcoolice/nealcoolice și a produselor conservate”, în urma verificării calității produselor vitivinicole îmbuteliate în butelii PET (indici organoleptici, de calitate, autenticitate, inofensivitate), prelevate de către inspectorii ANSA, în cadrul controalelor inopinate efectuate în rețeaua de comerț cu amănuntul, a stabilit mai multe acțiuni.

„Începând cu data de 5 septembrie, se suspendă Certificatele de conformitate, eliberate pentru produsele vitivinicole îmbuteliate în butelii PET certificate în serie. Produsele vitivinicole îmbuteliate în PET-uri, după data de 5 septembrie, vor fi certificate numai pe lot, în conformitate cu cerințele schemei de certificare. Suspendarea certificării în serie a produselor vitivinicole îmbuteliate în PET-uri va fi ridicată numai devreme de șase luni și cu condiția că producătorii de produse vitivinicole îmbuteliate în PET-uri nu vor avea nici o neconformitate la testarea acestora pe lot”, indică ANSA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
36,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:2,06 m/s
Tue
33
Wed
33
Thu
32
Fri
28
Sat
27
Arhivă Radio Chișinău