ANRE vine cu informație detaliată privind fiecare componentă din care este format prețul final pentru furnizarea energiei electrice

  • 10 Decembrie 2022 13:31
ANRE vine cu informație detaliată privind fiecare componentă din care este format prețul final pentru furnizarea energiei electrice

Luând în considerare unele comentarii tendențioase apărute în spațiul public, ce țin de calculele prețurilor reglementate de furnizare a energiei electrice furnizată de Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L. și S.A „FEE Nord”, aprobate la 8 decembrie 2022 de către Consiliul de Administrație al ANRE, venim cu următoarele clarificări:

  1. Afirmațiile promovate activ în spațiul public poartă un caracter vădit tendențios, bazat pe analize superficiale și argumente eronate.
  1. Prețurile reglementate la energia electrică au fost determinate și aprobate în strictă  conformitate cu prevederile Metodologiei de calculare, aprobare și aplicare a prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice de către furnizorul de ultimă opțiune și furnizorul serviciului universal (aprobată prin Hotărârea Consiliului de Administrație al  ANRE nr. 65/2018 din 23.02.2018). Calculele finale și notele informative efectuate de Agenție sunt publice (au fost plasate la  compartimentul Transparență decizională/proiecte supuse aprobării).
  1. Furnizorii reglementați Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L. și S.A „FEE Nord” au prezentat solicitările de ajustare a prețurilor reglementate și calculele efectuate în conformitate cu exigențele Metodologiei tarifare și în termenul stabilit la punctul 1 din Dispoziția nr. 53 din 5.12.2022 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, iar prețurile reglementate aprobate au fost determinate de către ANRE ținând cont de cheltuielile strict necesare a fi suportate de către furnizorii respectivi.
  1. Prețurile reglementate pentru furnizarea energiei electrice includ următoarele componente: costurile pentru energia electrică planificată a fi procurată de către furnizorii de la S.A. „Energocom”, ținând cont de cantitățile de energie electrică și prețurile la energia electrică ce se planifică a fi procurate, inclusiv de la producătorii autohtoni, de la MGRES și din România.

Continuarea citiți aici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău