ANRE va stabili trimestrial prețurile plafon la produsele petroliere. Legea intră mâine în vigoare

  • 02 August 2018 19:10
ANRE va stabili trimestrial prețurile plafon la produsele petroliere. Legea intră mâine în vigoare

Legea pentru modificarea Legii privind piața produselor petroliere, care prevede că prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere vor fi stabilite de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) la fiecare trei luni, va fi publicată mâine în Monitorul Oficial, informează MOLDPRES.

Potrivit legii, prețurile vor fi stabilite în funcție de cotațiile medii Platts din perioada precedentă. Astfel, ANRE va avea dreptul să ajusteze prețurile plafon pe parcursul perioadei de 3 luni în cazul diferenței mai mari de 10% a cotațiilor medii Platts care duc la diminuarea prețurilor plafon. Totodată, în cazul diferenței mai mari de 10% a cotațiilor medii Platts care duc la majorarea prețurilor plafon, ANRE va putea ajusta prețurile plafon la solicitarea vânzătorilor cu amănuntul de produse petroliere.

Comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale la un preț ce depășește prețul plafon stabilit de ANRE va fi interzisă.

În termen de 3 luni de la data publicării legii în Monitorul Oficial, ANRE va trebui să aducă Metodologia formării și aplicării prețurilor la produsele petroliere în concordanță cu noile prevederi legale.

În prezent, ANRE stabilește prețurile plafon de comercializare a produselor petroliere la fiecare două săptămâni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău