ANRE și Consiliul Concurenței au semnat un Acord de colaborare

  • 23 August 2022 15:41
ANRE și Consiliul Concurenței au semnat un Acord de colaborare

Astăzi, 23 august 2022, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și Consiliul Concurenței (CC) au semnat un Acord de colaborare. Documentul a fost semnat de Veaceslav Untila, Director general al ANRE și Alexei Gherțescu, Președinte al CC.

Acordul stabilește efectuarea unui schimb rapid și eficient de informații de interes comun în procesul implementării cadrului legal din domeniul concurenței, în vederea prevenirii și descurajării practicilor anticoncurențiale și limitarea activității de monopol în sectoarele energeticii.

Modalitatea de colaborare va cuprinde elaborarea unor programe anuale de acțiuni comune care vor promova dezvoltarea concurenței pe piețele energeticii, constituirea unor grupuri mixte de lucru pentru soluționarea problemelor ce țin de asigurarea concurenței pe piețele energeticii, lansarea unor proiecte la nivel național sau sectorial, organizarea în comun a întrunirilor, conferințelor, seminarelor, atelierelor de lucru și mediatizarea pe larg a activităților desfășurate.

Directorul general al ANRE, Veaceslav Untila a menționat că, odată cu semnarea Acordului de colaborare va avea loc un schimb mai intens de informații în scopul combaterii practicilor anticoncurențiale, în conformitate cu normele de cooperare reciproc avantajoasă și cu respectarea cerințelor stabilite de lege.

La rândul său, Președintele CC, Alexei Gherțescu s-a referit la necesitatea constituirii unui cadru de colaborare, la schimbul de informații, la nivelul de confidențialitate și limitările de acces în privința anumitor documente, la verificarea, evaluarea și monitorizarea informațiilor cu caracter public relevante în domeniul concurenței.

Acordul va contribui la dezvoltarea pe multiple planuri a cooperării bilaterale în domeniile de responsabilitate ale ANRE și ale Consiliului Concurenței, se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
28,85
Cer senin
Umiditate:22 %
Vint:3,6 m/s
Sun
19
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău