ANRE și CNA au lansat o campanie de promovare a standardelor de integritate și anticorupție

  • 09 Septembrie 2020 11:05
ANRE și CNA au lansat o campanie de promovare a standardelor de integritate și anticorupție

Agenția Națională de Reglementare în Energetică și CNA au lansat o campanie de promovare a standardelor de integritate și anticorupție în sectoarele reglementate de ANRE.

În cadrul campaniei consumatorii sunt îndemnați să denunțe actele de corupție din cadrul întreprinderilor care prestează servicii de alimentare cu gaze naturale, energie electrică, apă și canalizare.  

Această campanie are drept scop informarea consumatorilor despre sectoarele reglementate de ANRE și instruirea angajaților operatorilor referitor la standardele de integritate și anticorupție din sectorul privat, a menționat reprezentanta Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Violina Șpac.

Campania se va desfășura pe parcursul lunii septembrie. În această perioadă sprecialiștii CNA și ANRE vor organiza seminare de instruire, în cadrul cărora personalul operatorilor va fi informat despre standardele de integritate și anticorupție, despre prevederile legale ale infracțiunilor de corupție, dar și despre obligativitatea denunțării comportamentelor corupționale.

Avem și un centru mobil de informare. În cazul în care persoana va dori să depună un denunț, o plângere o putem face pe loc și să acordăm asistența necesară, a subliniat șeful Direcției Educație Anticorupție din cadrul CNA, Ion Pruteanu.

Campania se va desfășura în municipiile Chișinău, Bălți și Comrat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău