ANRE și ANRCETI au semnat un Acord de colaborare

  • 28 Martie 2023 11:34
ANRE și ANRCETI au semnat un Acord de colaborare

Astăzi, 28 martie 2023, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) au semnat un Acord de colaborare. Documentul a fost semnat de Violina ȘPAC, Director al Consiliului de Administrație al ANRE și Silvia BOJOGA, Director adjunct ANRCETI, se arată într-un comunicat al ANRE.

Obiectivul Acordului este constituirea unui cadru de colaborare pentru un schimb eficient de informații de interes comun și stabilirea unei modalități de comunicare activă în format de cooperare națională.

Documentul prevede elaborarea unor programe anuale de acțiuni concrete și formarea unor grupuri mixte de lucru pentru punerea în practică a acțiunilor prevăzute în programele comune sau pentru soluționarea unor probleme ce țin de asigurarea dezvoltării domeniilor energeticii și comunicațiilor electronice.

Mecanismul de cooperare include lansarea unor proiecte la nivel național sau sectorial și identificarea unor măsuri adecvate și proporționale riscurilor identificate, pentru digitalizarea sistemului energetic, reziliența, securitatea și integritatea rețelelor electrice, rețelelor de comunicații electronice infrastructurilor asociate, precum și accesului la acestea.

De asemenea, vor fi desfășurate unele activități de informare a consumatorilor și agenților economici privind drepturile, obligațiile și garanțiile prevăzute de cadrul legal în domeniile de competență ale instituțiilor respective.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
15
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău