ANRE obligă operatorii de pe piața produselor petroliere să anuleze prețurile majorate nejustificat

  • 16 Iunie 2021 16:31
ANRE obligă operatorii de pe piața produselor petroliere să anuleze prețurile majorate nejustificat

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță, într-un comunicat, că obligă operatorii de pe piața produselor petroliere să anuleze prețurile majorate nejustificat.

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, în cadrul ședinței ad-hoc, hotărârea privind abaterile la formarea prețurilor pe piața produselor petroliere.

„Drept urmare a monitorizării corectitudinii modului de formare și modificării prețurilor de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere, s-a constatat că majorările prețurilor pentru comercializarea produselor petroliere efectuate de către agenții economici în perioada 14-16 iunie curent sunt în afara cadrului legal”, susțin reprezentanții ANRE.

ANRE mai menționează că au intrat în vigoare pe 14 iunie prevederile ce țin de aplicarea noii metodologii de stabilire a prețurilor pe piața petrolieră și anume a modificărilor la art. 4 al Legii nr. 461/2001 privind piața produselor petroliere. „Astfel, prețurile de comercializare a produselor petroliere stabilite până la data de 13 iunie 2021 (ora 24:00) nu pot fi majorate de către vânzători, până la intrarea în vigoare a noii Metodologii aprobate de ANRE, care în prezent se află în proces de înregistrare de stat la Ministerul Justiției, conform art. 17 al Legii nr. 174/2017 cu privire la energetică. În scopul contracarării fenomenului modificărilor ilegale a prețurilor de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere cu încălcarea prevederilor legale, ANRE a obligat toți titularii de licențe care au majorat prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat începând cu ora 00:00, data de 14.06.2021, să le anuleze până ora 24:00, data de 16.06.2021”, se mai arată în comunicatul Agenției. 

Reprezentanții ANRE mai spun că titularii de licențe au fost atenționați în acest sens, iar dacă nu se vor conforma, le va fi inițiată procedura de suspendare a licențelor. 

Menționăm că unele rețele de benzinării au afișat, în ultimele zile, prețuri majorate la carburanți. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău