ANRE a semnat un Memorandum de colaborare autoritatea de reglementare din Ucraina

  • 29 Mai 10:54
ANRE a semnat un Memorandum de colaborare autoritatea de reglementare din Ucraina

Recent, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova (ANRE) și Comisia Națională pentru Reglementarea de Stat a Sectorului Energetic și Utilităților a Ucrainei (NEURC) au semnat astăzi, 29 mai, un Memorandum de colaborare. Documentul a fost semnat de Veaceslav Untila, Director general al ANRE și Kostiantyn Ushchapovskyi, Președinte al NEURC, transmite ANRE.

Memorandumul are drept obiectiv stabilirea și dezvoltarea unui parteneriat în sectorul de reglementare energetică care vine să fortifice relațiile interinstituționale.

Părțile își propun dezvoltarea unei comunicări eficiente pentru a lua decizii rapide și prompte care să faciliteze dezvoltarea și implementarea cadrului de reglementare și să încurajeze cooperarea participanților la piață din ambele țări. Instituțiile vor organiza întâlniri de lucru pentru a face schimb de experiență privind cele mai bune practici de reglementare în domeniul energie electrică, gaze naturale, energie termică, servicii de alimentare cu apă și canalizare, activități de licențiere și control.

ANRE și NEURC vor participa activ la formatele de cooperare regională și vor asigura o politică de reglementare eficientă, bazată pe reguli clare, accesibilitate la servicii, nediscriminare, transparență și concurență loială.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:92 %
Vint:1,54 m/s
Sat
23
Sun
23
Mon
23
Tue
22
Wed
22
Arhivă Radio Chișinău