Anonymous a spart mai multe conturi Twitter ale Statului Islamic

  • 16 Mai 2017 09:01
Anonymous a spart mai multe conturi Twitter ale Statului Islamic

Mai multe conturi de Twitter ale organizației teroriste Statul Islamic au fost sparte de un hacker asociat Anonymous, care a postat mesaje pro-homosexuali, relatează Metro News, citat de News.ro.

Autorul atacului informatic, WachulaGhost, a spus că a fost destul de ușor să acceseze peste 250 de conturi de Twitter folosite de membri ISIS.

El a avertizat că ca continua atacurile, deși a primit amenințări cu moartea.

“Am început să le sparge conturile și să (postam – n.r.) imagini porno și legate de gay pride (…). Ne-am gândit că publicarea de imagini cu persoane dezbrăcate îi va ofensa”, a explicat el.

Hackerul WachulaGhost a mai vizat organizația teroristă după atacul din clubul pentru homosexuali Pulse din Orlando, unde Omar Mateen a ucis 49 de oameni.

El a spus atunci că poate accesa conturi de pe rețelele de socializare ale ISIS în mai puțin de un minut, pentru că membrii grupării au capacități tehnice limitate. “Am făcut-o pentru viețile luate la Orlando (…). Pierderea de vieți nevinovate nu va fi tolerată”, a spus hackerul pentru Newsweek.

Ancheta privind cel mai de amploare masacru armat din istoria americană a arătat că Mateen frecventa Pulse dinainte de atac și a folosit, anterior, aplicații de socializare pentru homosexuali.

Soția sa a spus că bărbatul era violent în căsnicie.

Mateen nu avea antecedente penale, dar se afla în vizorul FBI din 2013.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sun
18
Mon
22
Tue
22
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău