ANOFM vine cu o serie de precizări pentru cetățenii Republicii Moldova aflați în Israel

  • 16 Octombrie 2023 16:55
ANOFM vine cu o serie de precizări pentru cetățenii Republicii Moldova aflați în Israel

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) vine cu o serie de precizări pentru lucrătorii moldoveni aflați la muncă pe teritoriul israelian, în contextul situației de securitate din Israel, informează MOLDPRES.

Astfel, Administrația pentru Lucrători Străini a Autorității pentru Populație și Imigrare (PIBA) din Israel,  precum și birourile PIBA au anunțat companiile angajatoare cu privire la obligația lor de a asista orice lucrător moldovean din Israel, care are nevoie de asistență și de a fi transferat într-o zonă mai sigură.

De asemenea, un angajat moldovean care dorește o Inter-Visa poate face acest lucru conform procedurii obișnuite și anume să-și contacteze angajatorul și să o solicite. În vederea facilitării comunicării cu funcționarii consulari, cetățenii R. Moldova aflați în Israel pot să se înregistreze în baza formularului online emis de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, privind posibilitatea de reîntoarcere în Moldova.

Lucrătorii moldoveni care se reîntorc definitiv în țară și nu au reușit să obțină Pitsuim-ul (fondul de pensii) la aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv, vor avea posibilitatea să îl obțină în R. Moldova. 

ANOFM recomandă lucrătorilor moldoveni din Israel să urmeze și să respecte cu strictețe  instrucțiunile de securitate emise de către autorităților israeliene, iar în caz de necesitate să contacteze Ambasada R. Moldova din Israel. Linia de telefon de urgență a misiunii diplomatice a Republicii Moldova în Israel este activă în regim de permanență (24/7): +972527789772.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău