ANOFM: Peste 1400 de cetățeni ucraineni și-au găsit de lucru în Republica Moldova

  • 06 Iulie 14:09
ANOFM: Peste 1400 de cetățeni ucraineni și-au găsit de lucru în Republica Moldova

De la începutul războiului în Ucraina și până în prezent, 1451 de cetățeni din Ucraina au reușit să-și găsească un loc de muncă în Republica Moldova. 986 sunt femei și 465 – bărbați. Cei mai mulți sunt angajați în municipiul Chișinău, UTA Găgăuzia și Bălți, transmite IPN.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a menționat că cetățenii din Ucraina s-au angajat ca programatori, ingineri, cosători, vânzători, bucătar, chelneri. Sunt și medici, educatori, infirmieri, operatori în sectorul de producere.

De la începutul anului curent și-au arătat disponibilitatea de a încadra la muncă cetățeni ucraineni 146 de angajatori, declarând 1585 de locuri de muncă vacante pentru aceste persoane. În perioada menționată,  236 de cetățeni ucraineni au fost înregistrați în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi ajutor la angajare.

Antreprenorii care au angajat cetățeni din Ucraina au obligația să anunțe despre aceasta ANOFM în termen de 5 zile de la data încheierii contractului de muncă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
18,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Sun
18
Mon
16
Tue
16
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău